maandag 26 mei 2008

De eerste ste(e)n(en)

nu we stil liggen met de kelder zijn we weer verder gegaan op het gelijkvloers. hier hebben we letterlijk " de eetste steen" gezet ;) daarbij horen natuurlijk fotos :D


t is de linkse die de eerste was ;) :P (in de stal, net naast de deur)

we hebben alvast een doorgang gemaakt. om de niveaus te vergelijken... en een grote mevaller: het verschil is net een steen (met 2 voegen) ideaal dus!





verder zijn ondertussen de blok weer begonnen, en staan over een paar weken de examens voor de deur. (waar/hoe/wanneer zie andere blog) hierdoor staat deze blog natuurlijk momenteel op een zeer laat pitje... maar tijdens de vakantie zal dat gegarandeerd weer anders zijn

dinsdag 20 mei 2008

pauze....

Deze week ondanks het verlengde weekend uitzonderlijk weinig gedaan aan de bouw. Dit vooral omdat papa door zen rug is gegaan, en de examens voor de deur staan. De bedoeling was om de leien van het dak af te halen bij de “zijbouw” en de vloer te storten, maar dit is dus helaas van geen kante gelukt.

Wel is er een grote verandering “overwogen”. Op aanraden van ome Luc gaan we nu mss de gevels ook afbreken en opnieuw opmesten met een dikte van 9. Op deze manier wodt de spouw natuurlijk veel groter, waardoor er meer isolatie in past. Een ander groot voordeel is dat de gaten niet uitgeslepen moeten worden (of dat er gepuzeld moet worden), maar dat alles netjes kan gebeuren zoals in nieuwbouw.

de nadelen zijn dan natuurlijk weer de meerprijs en het extra werk. (natuurlijk geld deze beslissing voor heel de voorgevel... en mss wel de hele bouw.

We zijn er ff vanuit gegaan dat we zouden afbreken, maar dan is er natuurlijk weer meteen het probleem van het dak dat wel ophoog moet blijven. De binnenmuren worden niet tot aan het dak gemetst, dus hier moet op een of andere manier een oplossing voor gezocht worden.

Verder zijn ondertussen de funderingen in de kelder weer uit de bekisting. En het resultaat mag gezien worden. Alleen de hoekes zijn er een beetje af (niet goed genoeg ‘getrild’)

volgende week mss de vloer storten?? (langzaam maar zeker zakt het grondwater tot een acceptabel niveau)

maandag 19 mei 2008

kelder verdiepen

een hele tijd geleden heb ik hier gepost dat we de funderingen in de kelder uitgegraven en gestord hebben... hier het vervolg.
na rondom de riolreingen gestort te hebben moest de binnenkant natuurlijk opgebroken en uitgegraven worden. dit was een heus klotekarwei! eerst en vooral moest natuurlijk alles via die kleine koekoek, en dan was het ook nog belachelijk heet weer voor ge tijd van het jaar.

ochja, de fotos zijn het bewijs dat het toch allemaal gedaan is. al hebben we veel problemen met het grondwater. het FO staat namelijk een 10 hoger als tot waar we moeten uitgraven... voor het laatste beetje zullen we dus moeten wachten op de zomer...


hier de "nieuwe kolom" die de huidige kolom tijdelijk gaat vervangen.

deze foto is mss een beetje wazig, maar er is wel op te zien hoe we naar beneden moeten, en waar we een put hebben gegraven om het grondwater te meten

zand, zand en nog eens zand ;)



eerst hebben we het plafond natuurlijk ondersteund (te zien op volgende fotos) en dan hebben we rond de kolom uitgegraven. onder de kolom mag nog even blijven zitten tot dat we de folie moeten leggen.