woensdag 13 augustus 2008

opmetsen binnenmuur deel 1.3

Ondanks ik ondertussen druk bezig ben met men examens, is er natuurlijk wel doorgewerkt op de bouw. Op de fotos is te zien dat de muren nu tot lentohoogte opgemetst zijn, en dat de lento's zelf ook al geplaatst zijn.
het begint er nu toch al weer een beetje als een huis uit te zien.

hieronder een paar fotos.
  • zoals te zien is in de 2e foto zijn er wel een paar ramen vergeten. het WC-raampje is nu wel erg klein, en ook het raam naast de achterdeur is gedeeltelijk vergeten. Dit zal dus later opnieuw uitgeslepen moeten worden.
  • De kolom op de 3e foto is gemetst met volle betonblokken. Dit aangezien er een grote profiel en een zware balk op rusten. Op dit moment valt de muur zon beetje om aangezien de stenen vol zijn. Door het gewicht zal dit hopelijk goed komen.







dinsdag 12 augustus 2008

muurplaat verwijderen

nu het metselwerk zo goed opgeschoten is moet de muurplaat plaats maken voor de rest van het metselwerk. Maar aangezien het dak hierop steunt is dit natuurlijk wel een probleempje. Op de foto is de oplossing te zien. Verder kan ik hier niet veel meer over vertellen aangezien ik op het moment van de uitvoering waarschijnlijk bezig was met een examen op te lossen

woensdag 6 augustus 2008

opmetsen binnenmuur deel 1.2

vandaag is jean de jager geweest om te helpen metsen... en het moet gezegd worden: hij kan wal wa meer als jagen! we zijn nu op de helft van de hoogte, en dus zijn alle ramen en deuren al goed zichtbaar. het is te hopen dat de keuke niet te donker wordt, maar in de living zit t allemaal wel goed denkk. nu moet en de profielen verhoogd worden, en de stellingen gezet worden.
geen fotos deze keer, die zullen voor de volgende keer zijn (hoewel da mss nie echt een goed id geweest is angezien k nu weer een paar weken weg ben, en er dus ok geen fotos gemaakt worden...

[EDIT] toch nog een fototje van de kolom om de druk van het profiel en het raam op te nemen

[UPDATE] tijdens het werken hoorden we op een keer een knal... maar we wisten niet precies waar het vandaan kwam (we dachten eigenlijk van de straat), en hebben er verder niet echt bij stilgestaan. papa kwam gisterenavond thuis, en het bleek dat de kolom in de kelder omgevallen was! (door het grondwater weggespoeld :s) papa heeft het plafond daar dus extra ondersteund.