zondag 24 mei 2009

vandaag een balk gestort om een opning te creeren van de mezzaine naar de badkamer en slaapkamer. eerst hadden we hier een dubbele lento gelegd, maar deze was volgens de metser niet sterk genoeg. we hebben dan mar een balk gegoten, en dit is eignelijk verassend goed gelukt. hierop kunnen dus de plafondbalken gelegd worden.



zaterdag 23 mei 2009

dakwerken deel 1 weghalen gordingen

vandaag het dak verder afgebroken. we hebben de 'wormen' weggehaald omdat die vervangen moeten worden door nieuwe gordingen. hiervoor hebben we natuurlijk eerst het dak moeten ondersteunen. het dak ligt nu dus eigenlijk op stutten, en niet meer echt op de buitenmuur
hieronder een foto

vrijdag 22 mei 2009

Metselwerken 2.3

op de onderstaande fotos is te zien dat we de afgelopen weken goed doorgemetsteld hebben. de buitenmuren zijn op pfafondhoogte opgemetst, en het wachten is nu op de dakwerker die de bruggen moet leggen.




op de fotos is ook te zien dat de muurplaat nu op de binnenmuur ligt. de kepers zijn vastgemaakt met driehoeken. de muurplaat is met speciale pennen in de betonblokken vast gemaakt. onder de muurplaat is de ruimte opgevuld met pur-isolatie. dit moet voorkomen dat het binnenwaait.
hieronder nog een paar detailfotos.



op de laatste foto is ook te zien hoe het raam opgevangen word. dit hing namelijk vast aan de oude kepers, maar aangezien die nu weg zijn, hangt het raam nog nouwelijks vast. om te verhinderen dat ze door de wind naar binnen vallen hebben we er een plank voor gestoken.

buiten zijn we ook al weer een een heel stuk verder. de laatste laag is nu ook gezet. we hebben ervoor gekozen om hier wel op 2 plaatsen een balkje te gieten. op de verdere plaatsen hebben we (zoals ook te zien op de foto) een holle betonblok gemetst, en die achteraf volgestort. hieronder de fotos. op de 2e foto is ook de aanzet van de ramen te zien.




als laatste nog een detailfoto van de schouw. hier is opnieuw duidelijk te zien dat de potten ingepakt worden met vuurvaste rotswolisolatie. naast de schouw is er nog een ruimte die geen echte functie heeft. deze moet zorgen dat de schouw in verhouding is met het gebouw.