maandag 29 juni 2009

afbreken gevels deel 1

de laatste dagen hebben we ons bezig gehouden met het afbreken van de buitenmuur. op de foto is de voordeur en het raam al weg (staan tegen de zijgevel) het afbreken gaat redelijk goed. de stenen worden ook meteen geveegd, en op een palet gelegd. de stenen vegen redelijk gemakklijke omdat er niet veel cement in de mortel zit.
de stelling die ook op de foto te zien is komt van de buurman, en het afval wordt op de wagen geladen die achter de tractor hangt.

zondag 28 juni 2009

3D render

hier een filmptje van hoe het er in de toekomst uit zou kunnen zien. het is een beetje schokkerig omdat de frames niet genoeg zijn, maar je krijgt al wel een duidelijk beeld. men loopt van de keuken via de kamer naar de hal.
met dank aan marco voor de render.


dakwerken deel1 plafondbalken

gisteren is de dakwerker geweest voor het plaatsen van de plafondbalken en een par gordingen.ze hebben grotendeels alleen gewerkt, en op een paar uur was alles in orde. hieronder de fotos.
helemaal links op de foto is een gording te zien. deze is vastgenageld aan de kepers, en hangt nu eigenlijk op. de bedoeling is dat we natuurlijk de gordingen ondermetsen zodat deze later het dak op vangen wat nu nog op de stutten.
de plafondbalken worden in dit geval gewoon op de muur gelegd en zijn dezelfde dag nog ingemetst. dit om het kromtrekken door uitdroging te voorkomen. een paar uur nadat het metselwerk buiten gedaan was, begon het te regenen. we waren dus net op tijd klaar. een grote meevaller. de bovenste laag blokken zijn gemest vanop de bruggen, en niet vanop de stelling! dit gaat nameijk veel gemakkelijker.
hieronder nog een paar fotos zonder commentaar
  
  
 

donderdag 18 juni 2009

2e levering isolatie

vandaag is het andere deel van de isolatie geleverd. opnieuw door ivo. nu zou er ruimschoots genoeg isolatie moeten zijn om de rechterhelft van het gebouw te bekleden (zowel in de vloeen als in de wanden)
de dakisolaitie is natuurlijk geen glaswol.
opvllend was dat er dit keer geen floorboards waren, alleen wallboards. maar op zich is dit totaal niet erg aangezien de wallboards meer als drukvast genoeg zijn om in de vloeren te gebruiken.