vrijdag 24 juli 2009

binnenmetselwerk verdiep


ondertussen zijn de binnenmuren boven ook gemetst. de eerste foto is een muurtje om naar de slaapkamer te komen. de 2de foto is in de badkamer. het metsen ging redelijk goed. er is gemetst tot aan de plafondbruggen. bij deze zijn nu alle binnenmuren op het verdiep opgemetst. er was nog een muur voorzien tussen de 2 slaapkamers, maar aangezien we toch al 3 slaapkamers hebben laten we deze muur weg. hier kan eventueel nog een gyprocwand geplaatst worden.


verder is er op de eerste foto nog een stalton te zien met een stut onder. deze zal echter vervangen moeten woden door een dubbele stalton. dit omdat de muur weg zal blijven, en deze overspanning dus niet meer ondersteund zal worden.

maandag 20 juli 2009

opmetsen boven plafond

 vandaag verder gemetst onder de kap. vanaf de plafondbruggen omhoog. dit is gewoon een kutwerk. ge kunt er nie aan, t werk gaat nie vooruit omdat ge telkens stenen moet slijpen, en bovendien was het keiheet onder da dak... maja, bij deze is het heelemaal af zoals op de laatste foto te zien is hebben we een luikopening gelaten bij de messaine zodat we daar eventueel nog naar het zolderverdiep kunnen. (al zal dit nooit als zolder gebruikt kunnen worden omdat de hoogte niet genoeg is door de franse kap)
 
 

woensdag 15 juli 2009

Dakwerken deel 3 onderdak

vandaag is de dakwerker weer geweest en die heeft in een dagje het onderdak vastgelegd, en de tengellatten geplaatst. hieronder het resultaat.
 
  
  
er is aan de achterkant een gat gelaten om stenen naar boven te doen. anders moeten deze namelijk via de trap. en da is ietsjes minder makkleijk ;) 
op de laatste foto is te zien dat we geen dakoversteek hebben. (zoals voorzien)
hieronder nog een paar fotos van binnenuit

 
  
 

maandag 13 juli 2009

dakwerken deel 2

vadaag is de dakwerker weer geweest. deze heeft vandaag de gordingen geplaatst, en ook de resterende plafondbalken geplaatst. hieronder het resultaat

 
de gording die helemaal aan deze kant ligt valt op de schuine zijde van het metselwerk. de steen waarom de gording rust zal dus moeten vervangen worden door een ganse steen.
 

zaterdag 11 juli 2009

afbreken gevels deel 3

nu de voorgevel helemaal afgebroken is zijn we aan de achtergevel begonnen. en ook hier ging het verrassend snel vooruit. nu pas word eigenlijk duidelijk hoe groot het schuifraam gaat worden.



zondag 5 juli 2009

afbreken gevels deel 2

de voorgevel is nu helemaal 'uitgekleed' het hieronder het resultaat.

Metselwerken 2.4

de laatste weken goed bezig geweest met het verder metsen van de muren op het 2e verdiep. zo zijn nu alle buitenmuren(bijna)klaar. hieronder een paar fotos



de kopse gevel is nu zover als mogelijk gemetst, en het is nu wachten op de dakwerker die zen gordingen moet plaatsen. deze kunnen we dan weer inmetsen, en dan is deze gevel ook klaar.

donderdag 2 juli 2009

zichtbare plafondbalken

vnadaag de zichtbare plafondbalken geplaatst. de afwerking zal gebeuren tegen de godigen (alleen in deze kamer) dus moeten hier eigenlijk geen balken liggen. toch wou men papa daar voor de gemakkelijkheid balken hebben liggen. deze hebben we dan netjes ingepakt omdat ze anders beschadigd zouden worden.
verder was het in het begin de bedoeling om 4 balken te plaatsen. dit kan echter al helemaal nie omdat ze dan veel te dicht bij elkaar liggen. we hebben dan uiteindelijk 3 gaten gemaakt, en hier 2 balken ingestoken :p zoals namelijk op de eerste foto te zien is, valt het laatste gat zo ver naar buiten toe dat deze namelijk in de afwerking van het schuine dak vallen.