zaterdag 5 september 2009

Trap voorbereiding deel 2

Na de muur van 9 in het verlende op gemetst te hebben is vandaag ook de andere kant van de trap dichtgemetseld. om een beetje stevigheid te creeren zijn de muren op sommige plaatse in elkaar gemetst. het is te hopen dat dit de muur sterker maakt, want het neemt veel tijd in beslag om deze inhammen te maken en terug vol te metsen :x hieronder de fotos.

de dunne muur is ondertussen tot boven gemetst. er is een voeg gelaten onder de profiel zodat deze nog kan doorzakken. de nieuwe muur is namelijk geen dragende muur!

nu deze 2 muren klaar zijn kan de bestaande trap worden uitgebroken, de plijster van de muren worden gedaan, en de nieuwe trap uitgetekend en gestord worden.

donderdag 3 september 2009

Trap voorbereiding deel 1

een van de komende dagen zal de nieuwe betonnen trap gestort worden. hiervoor echter moeten nog 2 muurtjes verder gemetst worden aangezien de nieuwe trap langer zal worden als de veel te stijle bestaande trap.

hieronder de fotos van de gemetste muurtjes.

de muur is 9cm dik. de bovenste brug is voor het bestaande metselwerk op zjin plaats te houden. hierdoor moet er minder meer opgemetst worden.