zondag 7 februari 2010

raamkeuze


Marco heeft zich vandaag een beetje met photoshop bezig gehouden. vooral omdat we er niet uit kwamen hoe het nu precies moest met de verdelingen. hieronder telkens de orginel foto, en de gefotosoepte.



hier een versie waarbij alle ramen rechthoekig zijn, en waar het WCraam niet onderverdeeld is. dit is zoals een raamleverancier (kwad-ro) het voorgesteld heeft. we zullen dit waarschijnlijk echter niet volgend (en ook de ramen niet bestellen bij kwad-ro)

na lang overleg hebben we besloten deze indeling te maken. dus overal met kruisen werken. zowel in de kleine als de grote ramen.


de achterdeur komt er dan zo uit te zien. ongeveer toch :p natuurlijk is de deur een beetje raar getekend, maar het gaat dan ook meer over de indelingen :p

voegwerken deel 0 - keuze welke

de voeger is geweest, en heeft een paar proefstukjes gedaan op de muur. lichtgeel, dondergeel en grijs. grijs valt eigenlijk meteen af omdat dit wel heef koud gaat worden. het donkere geel is te geel... zeker als men weet dat de voegen in de tijd alleen maar donkerder worden. we hebben dus gekozen voor de lichte gele voegen. (uiterst links op de fotos).

ook hebben we proefstukjes van de ramen gekregen met de kleuren die we gekozen hebben... in dit geval schijnt de zon, en reflecteerd een beetje op de raamprofiel (lichte profiel). maar zoiezo is dit een (te?) lichte kleur...



zaterdag 6 februari 2010

afdekplaat schoorsteen


vandaag de betonnen dek op de schoorsteen gegoten. deze zorgt ervoor dat het niet in de spouw regent, en hierop kan eventueel een metalen sierplaat bevestigd worden. we hebben geen gaas voorzien over de potten. dit moet dus eventueel later nog in de beton geboord worden.

hieronder de fotos



hier is duidelijk te zien hoe de constructie in elkaar zit. we hebben een houten kader gemaakt met kepers (dikte +-6cm) deze kader rust op houten blokjes die op het metselwerk geklemt zitten. Op de houten kader zitten betonplexplaten.