zondag 22 juni 2008

na de examens

zo, de examens zijn weer ff voorbij, dus hier nog eens een grote update van hoe het er nu voor staat:

eerst en vooral zijn er gelijkvloers een heel aantal funderingen gegoten. dit is te zien op de 2 onderstaande fotos.



wat me wel opviel is dat er vrij weinig cement in de beton zit... maar hopelijk wel genoeg ;)
op de 2e foto is ook te zien dat er in de hoogte een heel deel van de muur weggehaald is. dit om strax makkelijk de profielen te kunnen plaatsen.

ook zijn de stenen geleverd. niet alleen voor de binnenmuren, maar ook voor de buitenmuren. ongeveer de helft staat achter het huis, en de andere helft staat vooraan bij de betonmolen.




de schoorsteen is ondertussen ook weggehaald. hiervoor in de plaats is een houten plaat gestoken om de regen een beetje buiten te houden. gelukkig is het goed weer zodat daar niet veel problemen mee verwacht moeten worden.



buiten de schoorsteen is ook de deur en raam weggehaald, net als een binnenmuur. zo ontstaat er een grote kamer waar het stof snel weg kan. dit is nodig omdat de plafonds allemaal uit houten latjes met bezetsel bestaan. dit weg halen veroorzaakt ongelofelijk veel stof. op de laatste foto is er geprobeerd om dit vast te leggen.








bij de fotos hieronder nog een paar van de plafonds die weg gehaald zijn. je kijkt hier nu dus tot tegen de dakpannen/onderdak. de bruggen zullen ook nog weggehaald moeten worden.



verder is er natuurlijk ook nog de elektriciteit. de kast hiervan is nu ingepakt om in te toekomst beschermt te zitten voor regen. de rest van de elektriciteit zal Marco nog eens een keertje allemaal weg moeten halen.



op de onderstaande foto is te zien hoe hoog de vloer gaat komen. als het goed is, zijn we van het dak af beginnen meten naar beneden.


een van de volgende stappen is dat op de onderstaande foto het houtwerk weggenomen gaat worden. het dak wordt immers omhoog gehouden door de muur zelf die we verder opgemetseld hebben. het hout is dus overbodig.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten