zondag 14 september 2008

Keldervloer storten

nu de kelder helemaal gewapend is, hebben we de vloer natuurlijk ook meteen gestort. en ondanks dat ik hier best wel tegenop zag, is dit toch best wel goed meegevallen. Patrick, marco en luc stonden boven bij de betonmolen , en hebben de beton gedraaid(met als betonsamenstelling 50kg cement, 20 schoppen zand, en 20 schoppen grind). papa en ik stonden beneden, en hebben de beton uit elkaar gedaan, en afgestreken.

de onderste fotos zijn een paar dagen later genomen toen de beton droog was. Het resultaat is gewoon perfect! de nuveauverschillen zijn miniem, en de hellingshoeken zijn goed. De emmer moet er nog uit gesneden worden, en dan kan daar het eventuele water verzameld worden.

Minder goed te zien op de foto is dat we langs de zijkant overal een houten lat geplaatst hebben. hierover hebben we de beton afgestreken, en als we die eruit halen dan kunnen we, indien de kelder niet waterdicht is, daarin nog een of ander product spuiten...
De witte krijtlijen zijn aanduidingen waar de schroeven van de houten latten zitten.







[EDIT]
vandaag (3 dagen later) hebben we de houten latten uit de beton gehaald. en da viel wel ff tegen. maar na veel kap-en slijpwerk hebben we het dan toch voor elkaar gekregen. resultaat: een afgebrokkelde rand... maar wel een rand die ons eventueel veel kopzorgen kan besparen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten