zondag 22 februari 2009

randbekisting /doorgang

vandaag een helse dag achter de rug. de ganse dag bezig geweest, en eigenlijk nix opgeschoten.

we zijn begonnen met bruggen uit te zoeken voor als randbekisting te gebruiken. uiteindelijk hebben we toch gekozen om een brug om wapeningsstaven te leggen die geklemt zijn tussen de balkjes en de potten en de muur. de bruggen zijn net of net niet hoog genoeg, maar een panlat kan eventueel wonderen doen. de balken zullen er pas uit kunnen komen als de buitenmuur afgebroken wordt. ook hebben we extra wapeningsstaven op de profielen gelast. dit zodat ze zeker niet van de muur kunnen schijven. enkele fotos.
 
  
 





ook hebben we een gat gemaakt naar het tot nu toe moeilijk te komen deel (boven de stallen) dit ging zeker niet zonder problemen. er was maar weinig plaats omdat er ook nog een houten spant zat, en natuurlijk moest het dak ook nog omhoog gehouden worden.
helaas brak een gedeelte af tijdens het pikeuren...
uiteindelijk hebben we alles zo kunnen doen als op de volgende foto, (het goed metsen was ver weg!)maar het zit er dik in dat dit nog eens opnieuw zal moeten... maarja, we hebben voorlopig toch een doorgang om het beton door te brengen. (opmerking: de houten balk helemaal linksboven op de foto is de spant van het dak!)
 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten